dinsdag 28 maart 2017

Nog eens een Nina

2 jaar geleden maakte ik al eens 2 Nina's. Dat er nog zouden volgen, dat stond al vast. Heerlijk vind ik die broekrokken! Lekker praktisch op de fiets en zalig om te dragen.

Ik vond een licht jeansstofje in mijn kast. Ideaal voor een lente/zomernina. Ik verlengde de broekrok wat om een midi-effect te creƫren. Ik ben best tevreden over het resultaat.




Theo polo

Na een Theo-hemd, dat nog niet op deze blog verscheen, maakte ik voor Lars een Theo-polo. De eerste keer dat een polosluiting zo mooi lukte. Het stofje, met een mooi geometrisch patroon, komt van bij Atelier in 't leerke in Lier. Hetzelfde stofje in turquoise ligt hier nog klaar voor Dries :-).







donderdag 16 maart 2017

Gewonnen!

Een tijdje geleden bracht StraightGrain een nieuw patroon uit, de Laure: een jurkje met heel wat opties. Tegelijk lanceerde ze ook een wedstrijd. Het concept ervan was eenvoudig. Een foto van je eigen versie van de Laure kon je posten op de wedstrijdpagina en op het einde werden uit alle inzendingen de winnaars geloot.

Ik maakte een quipao met een vrolijk zomerstofje en gouden paspel. Ik schreef er hier al over. 


Op 5 maart zag ik op facebook een filmpje verschijnen op de pagina van StraightGrain. Ik zag het fotootje van Maren in haar Quipao uit het glas komen. Even was ik in de war, maar we wonnen zowaar de hoofdprijs: een naaimachine van Naaimachines Van Rooy uit Lier en een naaidoos plus wat extraatjes van Atelier 't Leerke ook uit Lier.

Speciaal voor het trekken van de foto's trok Maren haar mooie quipao nog eens aan. 

Zie hier de naaimachine, vakkundig opengemaakt door mijn model (die wellicht ook heel wat plezier gaat beleven aan deze prijs!):





En hier de supermooie naaidoos:


Ik ben heel blij met mijn prijs :-)!


zondag 5 maart 2017

Comfi sweaterjurk

Ik maakte voor mezelf een sweaterjurk uit de laatste Ottobre. Ik kocht hiervoor een stofje bij Pauli en ging aan de slag. In geen tijd stond het jurkje in elkaar. Ik sukkelde toch wat met de maten. Ik moest de sweaterjurk in de breedte serieus innemen. Volgende keer een kleinere maat nemen :-).