zondag 29 januari 2017

Een Laure voor Maren

Straighgrain heeft een nieuw patroon: de Laure dress. Weer een toppertje! De pasvorm van die jurkjes is altijd perfect! Het patroontje komt met vele opties. Ik maakte als eerste een Quipao uit een stofje dat ideaal leek voor het patroontje en dat al even in mijn kast lag. Ik kocht het eigenlijk voor een zomerjurkje voor mezelf, maar vind het stofje momenteel een beetje te kinderlijk :-).





Een cocoondress als verjaardagskadootje





Restjesverwerking

Onderbroekjes... Ik ging er nooit aan beginnen wegens, zo leek het, teveel prutswerk. Maar niets is minder waar. Een snel klaar projectje dat wel en handig om restjes te verwerken!

Ik maakte al 5 onderbroekjes voor Maren en 1 boxershort voor Dries. Er zullen er nog volgen!







donderdag 12 januari 2017

Steph jurk

De Steph jurk van de laatste LMV leek me wel iets: stijlvol, gezellig, comfortabel,... De jurk zit inderdaad heel erg comfortabel, maar ik twijfel toch. Eerder een jurk om thuis te dragen, denk ik toch ;-).

 

Nieuwjaarskleedje voor Maren

Het lezen van haar nieuwjaarsbrief deed Maren dit jaar in een Friday dress. Toen het patroontje voor het eerst verscheen in blogland, was ik er meteen verliefd op.




 


Nieuwjaarskleedje voor Haila

Het is een traditie geworden... Met nieuwjaar en het voorlezen van haar nieuwjaarsbrief krijgt mijn metekindje steevast een zelfgemaakt kleedje. Dit keer koos ik een eenvoudig modelletje, maar een heel bijzonder stofje! Haila houdt van poezen. Toen ik via Instagram zag dat Lanalotta een stofje had met lichtgevende poesjes, ben ik er onmiddelijk een metertje van gaan kopen.





Cocoondress

Nood aan kleedjes heeft Maren niet echt. Dit stofje in mijn kast schreeuwde echter: cocoondress, dus kon ik toch niet anders dan dit jurkje maken. Mijn twijfels over het patroon (ik ben niet echt een voorstander van zo'n langer achterpand) verdwenen als sneeuw voor de zon toen ik het jurkje aanzag bij Maren. Een perfect modelletje voor en speeljurkje! Met een rolkraagtruitje en kousenbroek winterproof. En straks als het lente wordt gewoon zonder kousenbroek en truitje onder :-).

 




Kerstoutfit x2

Ergens begin vorig jaar kocht ik bij Mondepot een stofje met in het achterhoofd een kerstoutfit voor het einde van het jaar. Het was de rode variant van de blauwe variant die ik een jaar geleden verwerkte tot kerstoutfit. Als een stof zo heerlijk verwerkt en goed zit, kan herhaling geen kwaad, nietwaar?

Ik doorbladerde mijn LMVs en koos de Harriet. En toen na het knippen van het patroon nog stof voldoende overbleef voor een jurkje voor Maren, maakte ik nog het eenvoudige, maar oh zo mooie winterjurkje van het Femma naaiboek.

Het resultaat: