donderdag 15 september 2016

Skola dress

De laatste week konden we genieten van een serieuze nazomer. De zomerkledij werd terug bovengehaald. Vanaf morgen voorspellen ze wat lagere temperaturen... Tijd voor weer een stuk voor de herfstcollectie van de kids.

Het Skola dress patroon viel me onmiddellijk op. Een tricotjurk met lage taille en met een gefronste rok leek me ideaal voor onze 7-jarige. Bij Lanalotta vond ik bovendien het perfecte stofje 'Magic Forest'. Ik gebruikte de boord voor het rokdeel. De rest van de jurk knipte ik uit de hoofdstof.

Het jurkje zit snel in elkaar. Moest ik het opnieuw maken zou ik het korte beleg even lang maken als het voor- en achterpand, zodat het ook vastgemaakt kan worden aan de rok. Nu ben ik bang dat het belegdeel gaat omhoog krullen... Hopen dus dat dit niet gebeurd ;-).

En nu de foto's:






En nog een gekke bekken foto:


zondag 11 september 2016

Tulla

Langzaam aan begin ik hier aan de herfstcollectie voor de kids. Eerst is Maren aan de beurt. Dit groeide deze zomer uit tal van kleedjes en laat dat juist het kledingstuk zijn dat ik het allerliefst maak voor mijn dochter :-).

Ze koos zelf voor een schuin gestreept sweaterstofje uit mijn stoffenkast. Ik kocht het ooit, lang geleden bij Mondepot met in het achterhoofd een trui voor één van de zonen... 

Het Tullajurkje uit LMV wilde ik ook al lang eens maken. Ik dacht dat het wel leuk was om wat met de lijnen te spelen van de stof. Ik knipte lijfje, rokje, mouwtjes en halsboord in een andere richting. Dat geeft aan het jurkje een speels effect.


Dochterlief werd omgekocht met felrode lippen voor een fotoshoot. Dit is het resultaat:








 

zondag 4 september 2016

Een tienercharlie voor Lars

Als ik naai, naai ik meestal voor dochterlief. Rokjes en kleedjes zitten snel in elkaar. Het helpt ook dat mooie stuks in de winkel meestal stukken van mensen kosten. Wanneer je een mooi stofje en patroontje uitkiest, kan je door deze zelf te maken wel wat geld uitsparen. 

Voor Dries en mezelf naai ik ook geregeld. Dries heeft geen courante maten en daardoor geeft kledij naaien voor hem meestal veel voldoening! 

Voor Lars naai ik eigenlijk het minst. Dat moest ik dringend goedmaken! Ik leende bij een vriendin het Charliepatroontje voor tieners van Zonen 09 en maakte een maatje 158. Lars koos zelf een stofje uit uit mijn stoffenvoorraad en zie... de t-shirt zit als gegoten. 




Bree top

In LMV staan meestal wel wat modelletjes die me aanstaan. Zo ook in de zomereditie 2016. De Bree top sprak me meteen aan. Zo'n overslagmodel staat me meestal wel.

Ik koos voor een stofje dat ik op de kop tikte bij Veritas. Het is een beige-achtig stofje met wat gouden glitterdraad in geweven. Perfect voor een zomers bloesje!