zaterdag 14 mei 2016

Candy voor Kaat

Een tijdje geleden verjaarde buurmeisje Kaat. Het was alweer lang geleden dat ik nog eens iets naaide voor haar. Een verjaardag is een perfecte gelegenheid, niet?

Vermits de Candy in de smaak valt bij velen, waagde ik me ook aan dit patroon voor Kaat. Het werd een stoer, niet te meisjesachtig maar toch een beetje blinkend jurkje. Perfect voor Kaat!





zondag 8 mei 2016

Een Jackie voor de lente

Deze jas was al langer af, maar door de aanhoudende winterse temperaturen kwam hij de kast nog niet uit. 

Na de winter-Jackie had ik meteen zin om een lenteversie te maken. Ik had nog een mooi stofje in mijn kast liggen dat ik in 2 jaar geleden in New York bij Mood fabrics kocht. Ik combineerde deze stof met een gouden paspel en een oranje stofje dat ik ook alweer een tijdje geleden kocht bij Mondepot. In plaats van knopen, zette ik een rits in de jas. Misschien een beetje te chique voor school, maar dat trekken we ons mooi niet aan... Dragen zal ze hem ;-)!




 

Nog maar eens een Candy dress

De Candy dress... Een toppatroon van LMV! Er rolden hier al veel exemplaren vanonder de naaimachine. Deze keer een echte zomerversie.






Een Zonen 09 outfit

Een tijdje geleden maakte ik deze Charlie voor Dries. Deze polo zit hem als gegoten.

In de naailes waagde ik me aan een bijpassende Cisse met rits. Ik paste de maat aan voor mijn ultrasmalle jongen. Qua heupbreedte kwam ik uit op een 122 small. De lengte paste ik aan aan een maat 134. Toen ik ze in elkaar aan het zetten was, dacht ik even dat ze toch te smal ging zijn... Paniek voor niets, bleek. De short zit hem als gegoten!

 






maandag 2 mei 2016

Donna blouse

Het tweede stuk uit de laatste LMV is de Donna blouse. Deze blouse viel me onmiddellijk op en leek me een perfect model voor mij.

Ik nam een soepelvallend stofje van Mon Depot uit mijn kast. Even had ik spijt van mijn stofkeuze vanwege te soepen, te glad en onhandelbaar vooral bij het leggen van de zoom... Maar het resultaat mag er zeker zijn!




Zo volgen er zeker nog!

zondag 1 mei 2016

Hanna jurk - LMV

De laatste La Maison Victor is weer een pareltje. Ik heb alvast 6 dingen aangeduid om onmiddellijk te maken. Enkele andere modellen zullen wellicht volgen als andere kledingstukken te klein zijn geworden.

Het eerste stuk dat ik maakte, is de Hanna jurk. Ik maakte hem uit een stofje dat ik een tijdje geleden kocht bij Mon Depot. Vandaag kwam hij voor het eerst uit de kast voor een dagje Kortrijk. We brachten eerst een bezoekje aan het stadsmuseum 1302, een echte aanrader om met kinderen te doen. Daarna gingen we naar een familiefeest.