zondag 18 oktober 2015

Een Julia/Louisa pattern hack

Toen de wedstrijd van Compagnie M werd aangekondigd, sprak die me onmiddellijk aan. Vooral de categorie pattern hack interesseerde me. Ik naai nu al een tijdje, maar steeds volg ik nauwgezet de patronen en de bijhorende werkbeschrijving. Iets zelf toevoegen aan 1 of een combinatie van patronen leek me een enorme uitdaging. 

De verschillende patroontjes van Compagnie M flitsten de voorbije weken continu door mijn hoofd tot er zich begin deze week een beeld begon te vormen in mijn hoofd. De Julia sweater zou ik combineren met het rokdeel van de Louisajurk. Deze sweaterjurk wilde ik verder afwerken met een kap en een ritsluiting. 

Tot daar het beeld in mijn hoofd...

Toen zette ik mijn idee op papier:


Ik noteerde ook de patroondelen die ik nodig had:


Ik koos secuur de juiste stofjes uit mijn (jawel, je raadt het goed) nog steeds goed gevulde stofjeskast. Ik ging voor een combinatie van blauw, grijs en oker. En dit is het resultaat:










Wanneer je het eindresultaat vergelijkt met de schets en patroondelen, zal je zien dat ik, toen ik de kap in elkaar zette, besloot om nog een boord te voorzien. Het leek me beter om het grijs van de mouwen ook aan de kap ergens te herhalen en het oker net iets dieper, meer als detail te laten verschijnen. Zo voegde ik op het einde ook nog oker toe aan de zoomboord.

blauwe sweaterstof (grijs aan binnenzijde): Mondepot
oker sweaterstof: Pauli

zaterdag 17 oktober 2015

Nog een Jaanu met applicatie en borduursel

Enkele weken geleden zag ik op één van de blogs die ik volg en heel mooi jurkje verschijnen met een applicatie en wat borduursel erbij. Ik zag ook Maren al in zo'n kleedje rondlopen... Dus zette ik me eraan. Ik nam het Jaanu patroontje erbij van StraightGrain en zocht een mooi stofje in mijn uitpuilende stofjeskast. In de Veritas kocht ik een applicatie. Borduurdraad had ik nog ergens in mijn kast liggen...

Et voila:
 
 
 



 


 






maandag 5 oktober 2015

Een Lora uit de laatste LMV

In de laatste LMV staan 2 jurkjes die me wel wat leken: de Lora en de Ariel jurk. De foto van de Lora jurk in het magazine zelf sprak me niet zo aan, wel de uitleg die erbij stond 'geschikt voor als je een recht figuur hebt'. Ook zag ik her en der op internet mooie creaties van deze Lora jurk verschijnen. Deze overtuigden me om er ook voor te gaan.

Ik nam een stofje uit mijn enorme stoffenvoorraad. Het is er eentje van Mon Depot (nog steeds te koop) uit de collecte van Lucy has a secret. Ik maakte er al een kleedje uit voor Maren. Ik hield gelukkig nog genoeg stof over voor een Lora voor mij.