zondag 24 mei 2015

Topje en broek

Ik deed er een tijdje over... ik maakte alweer een hele outfit voor mezelf.! Een beetje selfish sewing, noemt dat dan. De outfit bestaat uit de 'Jolene'-top en de 'sunny pants' van LMV.

De sunny pants maakte ik vorig jaar al 2 keer. Deze keer uit een fantastisch stofje van Fragile, op de kop getikt bij Mon Depot.


De Jolene-top maakte ik voor de eerste keer. Ook uit een stofje van Fragile, ooit eens gekocht bij een stockverkoop. Het patroon leek me op het lijf geschreven... De uitvoering precies wat minder... Er zijn 3 punten die ik wat minder vind:

  • Net zoals bij een polosluiting, had ik moeilijkheden om de halsuitsnijding vanvoor mooi te krijgen. Er zit ergens een plooi in die ik op geen enkele manier weg kreeg... 
  • De mouwen heb ik afgewerkt zoals omschreven in LMV, maar deze golven een beetje. Misschien de volgende keer naadband gebruiken om dit te voorkomen?
  • Ook schreef het patroon voor om boordstof te gebruiken vanonder. Ik gebruikte gewoon de stof van de t-shirt, maar deze rekt precies niet zo hard, waardoor het topje vanonder wat nauw aansluit. Vind ik toch ;-). 




Hoewel ik dus niet zo tevreden ben met het eindresultaat van het topje, hier toch een foto van het volledige plaatje:


vrijdag 1 mei 2015

Gekrompen in de was

Een tijdje geleden maakte ik een truitje voor Maren. Een wasbeurt later, bleek het truitje enkele cm gekrompen... Blijkbaar vergat ik de zwarte sweaterstof voor te wassen. Ik besloot het laatste (klopt niet helemaal, want ik heb nu nog een stukje van 20cm x 20cm over) restje van de pandastof te gebruiken om de mouwen en het lijfje wat te verlengen.

Voor:




Na: