donderdag 30 april 2015

Love at first stitch

Voor kerstmis kreeg het ik het boek 'Love at first stitch'. Het stond al sinds dan vast dat ik het Mimi-bloesje ging maken voor mezelf. Twee weken geleden begon ik eraan. Een hele uitdaging, want ik wilde het echt wel tot in de puntjes juist krijgen. Het stofje lag al een tijdje in mijn kast. Een dun katoentje... Perfect voor deze bloes. Ik koos voor het eerst voor de afwerking met Engelse naden. Deze afwerking oogt iets professioneler ;-) en is niet veel moeilijker dan een gewone naad...

En dan hier het resultaat: 


De zoektocht naar de juiste knoopjes was deze keer wel wat moeilijker. Ik koos eerst voor zwarte knoopjes in de vorm van een bloemetje, maar was niet echt overtuigd. Uiteindelijk kocht ik in Hexagoon knoopjes die je zelf met stof kan overtrekken. Supergemakkelijk en omdat ik ze overtrok met dezelfde stof als het bloesje... a perfect match!



Nog enkele 'aan'foto's:







zondag 12 april 2015

Nog restjes voor de dochter

Van de restjes van het pandastofje van Andrea Lauren maakte ik al een rokje. Er zijn nog enkele lapjes over... Ik besloot daarom een bijpassend truitje te maken. Ik gebruikte het patroontje uit Stof voor durf het zelvers 2. 





zondag 5 april 2015

Restjes voor de dochter

De restjes van de stofjes van Andrea Lauren die ik gebruikte voor de Leather Sweaters voor de jongens gebruikte ik voor een rokje en shortje voor Maren. Uit het stofje van Dries (de panda's) maakte ik een rokje naar het patroon van de laatste La Maison Victor en van het stofje van Lars had ik net genoeg over voor een shortje, waarvoor ik het patroon uit één van mijn japanse boekjes haalde.

Het rokje:


Het shortje:


Rokje met model:




Nog eens iets voor jongens - part 4

De stofjes van Andrea Lauren zijn geweldig! Ik kocht 2 meter lichte sweat van Kersenpitje. Ik maakte er 2 zomertruien van: eentje voor Lars en eentje voor Dries. Voor Dries, onze pandaliefhebber, gebruikte ik het pandastofje. Voor Lars gebruikt ik de stoere beren. Het patroon is de Leather Sweater van La Maison Victor.

En van de restjes... Daar maakte ik telkens iets van voor onze kleine meid. Zo werd de gekochte 2 meter optimaal benut! Foto's hiervan in het volgende blogbericht ;-).