vrijdag 29 augustus 2014

Winterjas 2 - een Lars voor Dries of Maren?

Het patroontje Lars van Zonen09 lag hier klaar voor het maken van de tweede winterjas. Deze keer moest het eentje worden voor Dries. Jammer genoeg koos ik net een te dikke voeringstof voor deze jas. De smalle 128 die Dries perfect moest passen werd zo net te smal. Dries past er net in (mama, die mouwen zijn zo smal!), maar met een trui aan zal de jas te klein zijn :-( . 







Maar wat blijkt, Maren past ook in de jas. Voor haar is het dan geen korte, maar een half lange jas. Vinden jullie dat deze stoere jas ook past voor een meisje?





dinsdag 26 augustus 2014

Snelle projectjes

De voorbije dagen rolden er 2 dingen vanonder mijn naaimachine. Een rokje voor ons buurmeisje Nel (die al lang op haar verjaardagskado wacht...) en een kleedje voor Maren.

Voor Nel gebruikte ik een blingblingelastieken tailleband en een hartjesstofje (Fragile) dat ze zelf uit mijn stoffenkast koos.


Het kleedje voor Maren maakte ik ook uit een blingblingstofje. Ik twijfel nog een beetje of het wel iets voor haar is. Morgen is ze weer thuis van haar logeerpartijtje bij oma en opa, dan kan ze het eens passen!


donderdag 21 augustus 2014

Winterjas 1

Misschien wat overdreven om hier nu al aan te beginnen, maar onder het motto 'beter te vroeg, dan te laat' toch nu al maar aan begonnen. Mijn doel is immers om voor alle kinderen hier in huis dit jaar een winterjas te maken. Ik heb hier immers nog heel wat mantelstof liggen die dringend ook eens gebruikt moet worden.... 

Als eerste was Lars aan de beurt. Ik gebruikte het patroon voor de Cockpit jacket van Homemade Mini Couture. De buitenstof is een wollen stofje dat ik kocht bij de stockverkoop van Stephan Schneider. Als voeringstof gebruikte ik de langharige fleece die ik lang gelden kocht om een dekentje van te maken, maar waaraan ik nooit begonnen ben.

't Is de eerste jas die ik maakte, dus hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes, maar al bij al ben ik wel tevreden over het resultaat:









zaterdag 16 augustus 2014

Eerste herfstkleedje voor mezelf

Als je het weer van tegenwoordig bekijkt, zou je denken dat de herfst zich serieus aan het aankondigen is. Daarom al een eerste kleedje voor de iets minder warme dagen die eraan komen. Het patroontje haalde ik alweer uit het Femmaboek. De taille moest ik wel serieus innemen, dus misschien volgende keer gewoon een kleiner maatje nemen ;-) .


maandag 4 augustus 2014

Ons meisje wordt 5 - tweede kleedje

Ik schreef het vorige keer al. Voor de verjaardag van ons meisje had ik 2 kleedjes in gedachten... Een verkleedjurkje en een echt feestjurkje. Ik haalde het patroontje uit het Femma-naaiboek. Een kleedje met mouwtjes en helemaal gevoerd, zodat ze het nog een tijdje kan dragen... ook op dagen waarop het wat kouder is en de dame een legging/kousenbroekje nodig heeft. Het stofje lag al sinds vorige zomer te wachten in mijn stofjeskast.

Deze keer al wel foto's met model. De vreemde blikken moet u er maar bijnemen ;-) .




 Al springend beter?





Volgende keer zal ik de rommel opruimen voor ik foto's trek... Beloofd!